Χαρδαλιάς: «Ναι και σε άλλα αθλήματα, αρκεί να τηρούνται πρωτόκολλα όμοια της SL1»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό παράθυρο και για άλλα αθλήματα αρκεί να κάνουν υποχρεωτικά ένα τεστ την εβδομάδα

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο, για ακόμη μια φορά, να ανάψει το πράσινο φως και στα υπόλοιπα αθλήματα, πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση,

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις αλλά «χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει το «οκ» σε όποιον ακολουθήσει το πρωτόκολλο της Super League που μεταξύ άλλων προβλέπει ένα υποχρεωτικό τεστ για τους αθλητές κάθε εβδομάδα.

Φυσικά δεν αναφέρεται σε περιοχές που είναι σε κατάσταση συναγερμού όπως η Θεσσαλονίκη.

«Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία. Προασπίζουμε το σύστημα υγείας, πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερμετάδοση του ιού. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Στη Super League 1 εφαρμόζονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, γίνονται τεστ μοριακά ελέγχου κάθε εβδομάδα. Είμαστε ανοικτοί και για τη Super League 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Δεν μπορώ να ακούω ότι διαλύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Υπομονή ένα μήνα. Είναι ώρα ευθύνης, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η Κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει οικονομικά τις κατηγορίες που πλήττονται» είπε χαρακτηριστικά.

Το παράθυρο το είχε ανοίξει και τη Δευτέρα η ΓΓΑ σε δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Επισημαίνεται ότι εξετάζονται, επιπλέον, η δυνατότητα για: κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.