Εμβόλιο Sputnik V: Θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί που εμβολιάστηκαν


Τρεις γιατροί που έκαναν το εμβόλιο Sputnik V είναι θετικοί στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα τρεις γιατροί στην περιοχή Αλτάι, που είχαν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου υπουργού Υγείας, Αλεξέι Κουζνετσόφ,«Ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφτασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, «οι γιατροί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στο διάστημα 25 έως 30 Σεπτεμβρίου και αρρώστησαν 7 με 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό». Όπως είχε ανακοινώσει το τοπικό υπουργείο της περιοχής Αλτάι, οι δυο από τους τρεις μολυνθέντες μετά τον εμβολιασμό γιατρούς έχουν ήδη αναρρώσει και ήδη εργάζονται, ενώ ο τρίτος ετοιμάζεται να λάβει εξιτήριο. «Ελέγχεται αν ο τρίτος έχει κλινικές παρενέργειες. Και οι τρεις τους πέρασαν φυσιολογικά την νόσο» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Αλτάι.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουζνετσόφ, σύμβουλο του Ρώσου υπουργού Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, το γεγονός ότι οι τρεις γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφτασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik V. Όπως εξήγησε, το Sputnik V πραγματοποιείται σε δύο δόσεις. Είκοσι μία μέρες μετά την πρώτη δόση γίνεται η ένεση με τη δεύτερη δόση. Ο ασθενής θεωρείται ότι έχει εμβολιαστεί και ότι είναι προστατευμένος από τον κορονοϊό τρεις εβδομάδες αφότου λάβει τη δεύτερη δόση, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα συντελείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας.

«Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κορονοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή που προσβλήθηκαν από την COVID-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από τη στιγμή του εμβολιασμού» τόνισε ο Κουζνετσόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.