Χαρδαλιάς: Tα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί


Για διπλάσια πρόστιμα για τις παραβάσεις της απαγόρευσης της κυκλοφορίας έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.
Για τα νέα πρόστιμα για τα μέτρα του κορονοϊού, τα οποία έχουν διπλασιαστεί μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση.

Περιορισμός καθ'όλο το 24ωρο

"Καθ’όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις", σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις μετακινήσεις μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας.

"Ειδικά για τις βραδινές ώρες συνιστούμε στους πολίτες να μετακινούνται μόνο αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο", τόνισε.

Όπως ανέφερε, το πρόστιμο για μετακίνηση για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις
- Για την μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
- Οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να συνοδεύονται από τους γονείς τους και μόνο. Όλοι θα υποβληθούν σε rapid test.
- Η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα δεν εμπίπτει στους λόγους εξαίρεσης στις μετακινήσεις.
- Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα και από τα χερσαία και σύνορα και αεροπορικώς πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR έως και 72 ώρες από τη λήψη του σχετικού δείγματος
- Από αύριο για επίσκεψη σε κομμωτήριο, θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 στα sms
- Σε Σάμο δεν ισχύει η αποστολή sms για τις μετακινήσεις

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 2.448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

*Η διαφορά στο άθροισμα προκύπτει από διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ. Κoζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.