Χαρδαλιάς: 10 λεπτά η αναμονή στα καταστήματα, μετά πρόστιμο


Λεπτομέρειες για την λειτουργία τον καταστημάτων με click away έδωσε ο βραχνιασμένος Νίκος Χαρδαλιάς
Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα μειώνονται αλλά με βραδύ ρυθμό, αλλά και τα νοσοκομεία δεν αποσυμφορούνται στο βαθμό που θα θέλαμε, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που παρουσιάστηκε με βραχνή φωνή και εμφανώς ταλαιπωρημένος, κατά τη σημερινή (11/12) ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, τόνισε πως οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους με click away να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Μάλιστα τόνισε ότι η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε εκ νέου πως φέτος τα Χριστούγεννα, οι γιορτές θα είναι αλλιώτικα, διαφορετικά. Προσέθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι εφικτή και υπογράμμισε πως η πιστή εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.


Μέτρα Λειτουργίας Λιανικού Εμπορίου με την μέθοδο “click away”
  • Έναρξη λειτουργίας από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, τις Κυριακές 13-20 και 27 Δεκεμβρίου
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία) και παραλαβή από την είσοδο του καταστήματος από ένα (1) και μόνο άτομο.
  • Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.
  • Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση –ΑΦΜ - Χρονικό διάστημα παραλαβής.
  • Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
  • Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά)
  • Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή
Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σε όσα λειτουργούν με συμφωνίες - συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.