Οι 11 περιοχές στο «κόκκινο» που προβληματίζουν τους ειδικούς - 6 Δήμοι της Αττικής ανάμεσα τους


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορονοϊού.
Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:
 • Περιφερειακή ενότητας Φλώρινας,
 • Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας,
 • Δήμος Περιστερίου,
 • Δήμος Ιλίου και Αχαρνών,
 • Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
 • Κάλυμνος
 • Δήμος Ασπροπύργου
 • Δήμος Ελευσίνας
 • Κοζάνη
 • Δήμος Εορδαίας
 • Δήμος Βοΐου
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.


Επιμένουν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ-κορονοϊού

Για να γίνει αντιληπτή η εικόνα της πανδημίας στη χώρα, αλλά και της αργής αποκλιμάκωσης της πίεσης του κορονοϊού στο σύστημα υγείας, στις 26 Οκτωβρίου, ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 95 ασθενείς, για να εκτοξευτεί σε 608 έναν μήνα αργότερα και να μειωθεί σε 473 την επομένη των Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής-λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, το δεύτερο κύμα μας έδειξε πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, όταν αντίθετα η μείωση έρχεται με εξαιρετικά επώδυνους βραδείς ρυθμούς.

Αναφερόμενη στα νέα κρούσματα κορονοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως η διάμεση ηλικία τους είναι τα 48 έτη, ενώ 1 στους 4 είναι άνω των 65 ετών. Αυτό καταδεικνύει πως το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται. Επίσης, ευαίσθητες είναι οι ισορροπίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυξημένα και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Σήμερα, πρώτη ημέρα που τα τεστ κορονοϊού αυξήθηκαν σημαντικά (πάνω από 30.000), παρατηρήθηκε και πάλι τετραψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, η Αττική κατέγραψε 327 νέα κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 197.

Στην Αττική σημειώνεται μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 30% στην Θεσσαλονίκη, ενώ το RT στην Αττική είναι στο 0,8 και στην Θεσσαλονίκη στο 0,6, σημείωσε νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Το Σύστημα Υγείας αποσυμφορείται πολύ πιο αργά από ότι πιέστηκε. Οσα κερδίζουμε με κόπο πρέπει να το διατηρήσουμε. Υπάρχει κόπωση, είναι κατανοητό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χαλαρώσουμε» επανέλαβε με τη σειρά του ο κ. Μαγιορκίνης.

Από τη νέα χρονιά η απόφαση για τα σχολεία

Την ίδια ώρα έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών, παρουσία της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως, η απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου.

Η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.