Πότε και πού εμβολιάζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα


Στις 28 Δεκεμβρίου φαίνεται πως θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, το πρωθυπουργικό ζεύγος θα στείλει έτσι ένα μήνυμα στους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ποιος άλλος θα κάνει το εμβόλιο εκείνη την ημέρα

Νωρίτερα, το εμβόλιο θα κάνει ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε νωρίτερα ότι το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Πελώνη: Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο

Τη σκυτάλη πήρε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία εκτίμησε ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα μας θα μπουν σε μαζική φάση από τον Φεβρουάριο και εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί ένα 60%-70% του πληθυσμού.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη αντέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εμβολίων. «Η ΕΕ είναι ο ενιαίος αγοραστής, δεν εξαρτάται το ζήτημα από τα κράτη-μέλη, κανείς δεν παίρνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που του αναλογεί», είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.
Σκέρτσος: Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός πολιτών

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός θα συμπεριλάβει εξαρχής και νοσοκομεία της περιφέρειας, και όχι μόνο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ανέφερε ότι η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου και μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ακόμη ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, ενώ κάθε Δευτέρα το απόγευμα καθιερώνεται μια ζώνη ενημέρωσης αναφορικά με τον εμβολιασμό από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης:

Οι «ΧΟΠΑ ήρωες 112» εκπαιδεύουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν το εγκεφαλικό

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna για κατεπείγουσα χρήση

Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου το εμβόλιο στη χώρα, στις 27 ξεκινάμε τους εμβολιασμούς

Μιλώντας στη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».

«Όπως γνωρίζετε και ακολουθώντας τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι. Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

«Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.