Μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων παραμένουν αυξημένα 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό Moderna


Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είχαν ακόμη υψηλά επίπεδα αντισωμάτων τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου Moderna, κάτι που αποτελεί θετικό νέο για την εκτίμηση του χρόνου διατήρησης της ανοσίας στον ιό από το εμβόλιο.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου. Είναι ακόμα ένα σοβαρό ερώτημα για το πόσο θα διαρκέσει συνολικά η ασυλία. Είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να επαναλάβουν τη λήψη μετά από μερικούς μήνες εάν η ανοσία δεν είναι μακροχρόνια.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα που βρίσκουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων τρεις μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Moderna από τους ανθρώπους είναι ενθαρρυντικά, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Αυτά τα δεδομένα μας δίνουν περαιτέρω αισιοδοξία να αναμένουμε ότι το υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας που αποδείχθηκε πρόσφατα από το εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου COVID-19 θα είναι ανθεκτικό», δήλωσε ο Dr. Tal Zaks, επικεφαλής ιατρός της Moderna.

Τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων «μειώθηκαν ελαφρά με την πάροδο του χρόνου, όπως αναμενόταν, αλλά παρέμειναν αυξημένα σε όλους τους συμμετέχοντες 3 μήνες μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό», αναφέρει η επιστολή προς τον συντάκτη του New England Journal of Medicine.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν προηγουμένως ότι το εμβόλιο της Moderna έχει πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας, στο 94,1%, παρόμοιο επίπεδο με ένα άλλο εμβόλιο από την Pfizer.



Οι εμβολιασμοί από τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτόν τον μήνα μετά την έγκριση της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, ξεκινώντας από ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ηλικιωμένοι.

Το ευρύ κοινό δεν αναμένεται να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο μέχρι κάποια στιγμή την άνοιξη.

Η Moderna δήλωσε ότι θα έχει 20 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους και 85 έως 100 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Κάθε άτομο απαιτεί δύο δόσεις.

https://thehill.com/policy/healthcare/528758-study-finds-antibody-levels-remain-elevated-3-months-after-moderna

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.