3η πανελλαδικά η Πιερία σε κρούσματα - Εκτάκτως στην Κατερίνη ο Κοντοζαμάνης


Στην Κατερίνη εκτάκτως σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να συντονίσει καλύτερα το έργο και τις προσπάθειες των υγειονομικών μετά και την τελευταία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. 

Ο Υφυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί από τη Διοίκηση και εκπροσώπους του προσωπικού του Νοσοκομείου για τις τελευταίες εξελίξεις, που φέρνουν την Πιερία πανελλαδικά στην 3η θέση σε αριθμό αριθμό των κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

Η Πιερία δεν ανήκει μόνο στις 18 περιοχές που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά προβληματίζει και ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε το απόγευμα της Δευτέρας πως παρά το αυστηρό lockdown, η Πιερία εμφανίζει ραγδαία αύξηση στα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.


Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «σε κάθε χωριό και πόλη πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων και πως «οι αρμόδιοι μηχανισμοί παραμένουν σε επιφυλακή». Στα όρια του είναι και το νοσοκομείο της, με 113 ασθενείς, εκ των οποίων 100 νοσηλεύονται στη διευρυμένη κλινική Covid, ενώ 13 είναι σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:
Γώγος: Μετά τις γιορτές το άνοιγμα για δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια


1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ΑIDS, ημέρα μνήμης και απολογισμού. «Παγκόσμια αλληλεγγύη, Κοινή ευθύνη»

Συνολικά, 113 άτομα νοσηλεύονται με το νοσοκομείο στην παρούσα φάση να αδυνατεί να φιλοξενήσει περιστατικά εκτός νομού λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, έγιναν τα τελευταία 24ωρα τουλάχιστον 25 διακομιδές από το νοσοκομείο Κατερίνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.