Πολλά κρούσματα και διασωληνωμένοι στο Ραπτόπουλο Αγράφων - Νεκρός ένας 59χρονος


Ανησυχία προκαλεί η πορεία του κορονοϊού στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, το οποίο έχει τεθεί σε καθολικό lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.
Τα κρούσματα ήταν πολλά και οδήγησαν και σε διασωληνώσεις, με έναν 59χρονο να χάνει τη ζωή του, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αγράφων.

Το θύμα «πάλεψε δυνατά, αλλά δεν τα κατάφερε. Μας έχει σοκάρει όλους, μας έχει στεναχωρήσει όλους», είπε ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά στη διασπορά του ιού, ο δήμαρχος είπε ότι οι εικασίες είναι πολλές «αλλά το θέμα τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα γίνει Αγιασμός Υδάτων - Κλειστά τα καταστήματα τις γιορτές

Εύκολες πάστες με γάλα και παντεσπάνι σοκολάτας


Διαψεύδουν ότι έγινε γλέντι

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αναφερθεί ότι στο χωριό είχε πραγματοποιηθεί γλέντι με αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζαχαράκης, μιλώντας στο Mega, δεν έγινε κανένα γλέντι που να οδήγησε σε εξάπλωση.

«Εμάς ξεκίνησε με 3-4 κρούσματα πριν από 15 ημέρες, τα οποία ήταν σοβαρά με αποτέλεσμα να διασωληνωθούν δύο άνθρωποι» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αγράφων, τονίζοντας ότι στη συνέχεια έγιναν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έδειξε ότι υπήρχαν συνολικά 16 κρούσματα στο χωριό.

«Εμείς εδώ τηρούμε τους κανόνες, όλα τα καταστήματα είναι κλειστά. Το πρώτο κρούσμα ήρθε από μακριά» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαράκης, προσθέτοντας ότι ο δήμος έχει συστήσει μια ομάδα βοήθειας προκειμένου να λαμβάνουν τα απαραίτητα προϊόντα οι κάτοικοι για όσο διαρκεί το καθολικό lockdown.


Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Η λήψη μέτρων αποφασίστηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:
  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 10 Δεκεμβρίου, και για επτά ημέρες, δηλαδή έως 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.