Διχασμός των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων στις 7 Ιανουαρίου


Σε lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται επίσημα η χώρα μας έως τις 7 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες μέρες του έτους λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση αν πρέπει ή όχι να συνεχιστεί το lockdown.

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον τόσο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μέσω του ethnos.gr, όσο και ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, δεν τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου, καθώς, όπως τονίζουν, αν αυτό συμβεί τα κρούσματα κορονοϊού θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, ο Α. Χατζάκης (καθηγητής επιδημολογίας του ΕΚΠΑ), μιλώντας σήμερα στο OPEN TV, υποστήριξε πως τα σχολεία δεν έπρεπε να κλείσουν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα σχολεία δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στον αριθμό των κρουσμάτων. 


Πάντως, μιλώντας σήμερα στο OPEN TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και αν συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα (ήδη το ECDC έβγαλε νέο χάρτη που δείχνει την καλύτερη πορεία της χώρας μας) τα σχολεία είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε». Ο κ. Πέτσας, όμως, αναφέρθηκε και στην κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, σημειώνοντας πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.