Προειδοποίηση Τσιόδρα για δυτική Αττική. Κικίλιας: Οι 8 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα


Την ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πιεστική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, μετέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Δυτική Αττική, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες 3 ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ βρίσκονται στο «κόκκινο» με κάλυψη 83% στην επικράτεια, ενώ στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 95%.

Ο υπουργός Υγείας, λίγο πριν την ενημέρωση, μίλησε με τον κ. Τσιόδρα ο οποίος του μετέφερε τις ανησυχίες του.

«Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει αυξητική η θετικότητα του νέου κορονοϊού και έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για μετάδοση τις ημέρες των γιορτών, στην περίπτωση που δεν τηρηθούν καθολικά τα μέτρα.

«Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:
Συνταγές: Ρολό χοιρινό γεμιστό με λάχανο, μουστάρδα και κόλιανδρο

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε:

«Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.