Συναγερμός στην Αγγλία. Εντοπίστηκε νέα πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού


Το Λονδίνο μπαίνει ξανά σε lockdown, ενώ παρατηρείται «νέα μετάλλαξη» του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock αποκαλύπτει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ταχύτερη εξάπλωση» στη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι νέοι αυστηροί κανόνες θα τεθούν σε ισχύ αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες. Είπε ότι οι περιοχές του Hertfordshire και του Essex ανεβαίνουν στην κατηγορία «3» αφού παρατηρήθηκε εκεί «έντονη και εκθετική» αύξηση των κρουσμάτων. Ο Χάνκοκ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι επιστήμονες εντόπισαν «νέα μετάλλαξη» του ιού που φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση στη νότια Αγγλία, αλλά προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρος ο ιός και πιθανότατα υπάρχει χαμηλός κίνδυνος να μην ανταποκριθεί στα εμβόλια. «Έχουμε εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερη εξάπλωση στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας», δήλωσε ο Χάνκοκ. Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπάρχουσες. Υπάρχουν καταγεγραμμένες πάνω από 1.000 περιπτώσεις με αυτήν την μετάλλαξη, κυρίως στο νότο της Αγγλίας».

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Μαζεύτηκαν να παίξουν ζάρια και το πλήρωσαν διπλά. Τσουχτερά πρόστιμα και αυτόφωρο σε 29 άτομα


Εκθετική αύξηση κρουσμάτων

Ορισμένες περιοχές μέσα και γύρω από το Λονδίνο έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα. Ήδη το Κεντ και άλλες περιοχές ήδη βρίσκονται στα περιοριστικά μέτρα της βαθμίδας 3, ενώ μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας Αγγλίας θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς. Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Πηγή: Daily Mail Online

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.