Όλη η Αστυνομία στο πόδι για τα «κορονοπάρτι». Έφοδοι και μπλόκα παντού


Σε «κόκκινο» συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, εν μέσω των εορτών με το τρίτο κύμα της πανδημίας να ελλοχεύει και να απειλεί τη χώρα μας. Γι αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ για να λάβει μέρος στη σύσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την εκπόνηση σχεδίου για τα φαινόμενα συνωστισμού σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, τις προσεχείς ημέρες αναμένονται έφοδοι της Αστυνομίας και βαριά πρόστιμα στα «κορονοπάρτι» που αρκετοί φαίνεται να σχεδιάζουν για τις ημέρες των εορτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εν μέσω πανδημίας διοργανώνουν μικρά ή και μεγάλα ρεβεγιόν για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. «καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν». Τουλάχιστον με 600 ευρώ πρόστιμο (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δε θα φορά τη μάσκα του) θα φύγει από το ρεβεγιόν όποιος συμμετέχει σε συνάθροιση την οποία θα αντιληφθούν οι Αρχές, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκτός από τα 600, θα κληθεί να πληρώσει και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις καταγγελίες που θα μπορούν να κάνουν στην Άμεση Δράση (100) οι πολίτες, καθώς θα ελέγχεται με επιτόπιο έλεγχο η εγκυρότητα κάθε κλήσης.

Όλη η Αστυνομία στο πόδι για τα «κορονοπάρτι»

Η «πανστρατιά» των αστυνομικών που θα βρίσκεται στους δρόμους θα βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς έχει καταστεί σαφές σε όλους πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε διάφορα «πάρτι» την ώρα που η προσπάθεια για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι σε εξέλιξη.

Ολόκληρη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ακόμα και υπάλληλοι που δε θα είναι ανάγκη να βρίσκονται στα γραφεία τους στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα βρίσκονται στο δρόμο.

Ιδιαίτερα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 πρωί, τις κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιπολικά, αστυνομικοί της ομάδες ΔΙΑΣ, κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στους δρόμους. Στόχος, να ελεγχθούν όλοι όσοι θα βρίσκονται στο δρόμο εκείνες τις ώρες.

Ακόμα, εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, σε εμπορικούς δρόμους και σε πλατείες ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κατά τις βραδινές ώρες ακόμα και σαρωτικά μπλόκα, όπως αυτά τα οποία γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, στα οποία τα κλιμάκια της Τροχαίας «κόβουν» τελείως την κυκλοφορία κι ελέγχουν παράθυρο – παράθυρο οδηγούς και συνεπιβάτες.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Τις κρίσιμες ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έτσι ώστε τα σχέδια των ελέγχων να διαμορφώνονται ανάλογα με την επιδημιολογική ταυτότητα κάθε περιοχής ξεχωριστά, και να δίνεται βάρος στις «ταλαιπωρημένες» περιοχές.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε στο 13033 για να πάμε σε ρεβεγιόν

Με SMS στο 13033 θα πρέπει να γίνεται η μετακίνηση παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν. Στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες φιλικές ή συγγενικές όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται, αλλά μόνο σε μεγάλες Περιφέρειες όπως είναι για παράδειγμα η Αττική.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.