Η «πτέρυγα της αγάπης» ενώνει οικογένειες σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης


Παρά την γενική απαγόρευση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία της Ουγγαρίας λόγω του κορονοϊού, οι ασθενείς σε ένα από αυτά, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας György Gottsegen θα μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους.
Δεδομένου του γεγονότος ότι έρχεται η περίοδος των Χριστουγέννων, δημιουργήθηκε μια ειδική μικρή πτέρυγα όπου μόνο ένα γυαλί χωρίζει τον ασθενή από την οικογένειά του. Θα μπορούν επίσης ακόμα και να αγγίξουν ο ένας τον άλλον, χρησιμοποιώντας ωστόσο ειδικά γάντια.

Η Αγκνιές είναι παντρεμένη εδώ και 40 χρόνια αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μπορούσε να δει τον σύζυγό της, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αν δεν υπήρχε αυτή η «πτέρυγα της αγάπης», όπως ονομάζεται, θα εξακολουθούσε να μην μπορεί να τον δει.


   
Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι αυτή η πτέρυγα βοηθά τα μέγιστα στην ταχύτερη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Πρωτίστως της ψυχικής, που είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν να αναρρώσουν πλήρως και να πάρουν ταχύτερα εξιτήριο.



Η πτέρυγα αυτή έχει σχεδιαστεί κυρίως για εκείνους που χρειάζονται μεγαλύτερο διάστημα νοσηλείας και δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν σπίτι τους άμεσα. Μάλιστα, η πρωτοβουλία σε αυτό το νοσοκομείο σχεδιάζεται να βρει μιμητές και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ουγγαρίας.

gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.