Πώς να καταπολεμήσετε το άσκοπο τσιμπολόγημα


Η πανδημία του κορονοϊού και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για να νιώθετε ηρεμία. Προσθέτοντας σε αυτά μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά ή μια διαφωνία με τον σύντροφό σας, εύκολα μπορεί να οδηγηθείτε αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια ή ένα βάζο με μπισκότα.

Άλλωστε, το φαγητό μπορεί να προσφέρει προσωρινή ηρεμία, ανακούφιση από το στρες και μια αίσθηση κανονικότητας όταν τα πράγματα φαίνεται ότι είναι εκτός ελέγχου. Ωστόσο, το συναισθηματικό φαγητό μπορεί να έχει γίνει ο τρόπος με τον οποίο έχετε μάθει να αντιδράτε στο στρες, ανεξαρτήτως του αν αισθάνεστε πείνα ή όχι.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φαγητό είναι ευχάριστο, όμως για κάποιους ανθρώπους το φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσουν όταν διανύουν μια στρεσογόνα περίοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το νόστιμο, παχυντικό φαγητό λέγετε και «comfort food». Ξέρουμε ότι ορισμένα τρόφιμα, συνήθως αυτά που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπος, μπορούν να μας προσφέρουν μια προσωρινή αίσθηση ηρεμίας.

Ωστόσο, το φαγητό μπορεί να εξελιχθεί σε έναν χρόνιο μηχανισμό του οργανισμού σας για να διαχειριστεί το άγχος και κατ΄επέκταση να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, μιας και οι διατροφικές επιλογές που κάνετε όταν είστε αγχωμένοι δεν είναι και οι πιο υγιεινές.

4 τρόποι να καταπολεμήσετε το φαγητό λόγω στρες

Διαβάστε το στο igynaika.gr by Evi Visvardi



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.