Εξιτήριο για το Γιάννη Πλακιωτάκη: «Αισθάνθηκα την ανησυχία, έζησα τη μοναξιά της ασθένειας»


Ευχαριστίες στους γιατρούς του, σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, στον πρωθυπουργό και τους συναδέλφους του, αλλά και σε όλους τους πολίτες, έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το εξιτήριο, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του βίωσε για ημέρες, τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού, αισθάνθηκε την ανησυχία και έζησε τη μοναξιά της ασθενείας, όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας.

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε έκκληση σε όλους για σχολαστική τήρηση των μέτρων προφύλαξης, αλλά και για να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους.Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας έχουν ως εξής:

«Με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών μου, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και επιστρέφω στα καθήκοντα μου. Είμαι ευγνώμων στην καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, μία εξαιρετική ιατρό αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο, την ομάδα των συνεργατών της, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Αθανάσιο Δημόπουλο, τον καθηγητή Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη, καθώς και το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και κάθε είδους προσωπικού του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για το ενδιαφέρον, τη φροντίδα, την συνεχή προσπάθεια τους για μένα, όπως και για κάθε μία και κάθε έναν ασθενή.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, τις ευχές και την αγάπη σας, τις ημέρες της νοσηλείας μου. Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συνεχή επικοινωνία και στήριξη του. Τους συναδέλφους μου, τους συνεργάτες, τους φίλους, τους συμπατριώτες μου, όλες και όλους σας. Μαζί με την οικογένεια μου, μου δίνατε δύναμη για να πολεμήσω τον ιό και να βρεθώ και πάλι κοντά σας.

Όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, βίωσα για ημέρες, τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία.


Έζησα τη μοναξιά της ασθενείας. Παρακολούθησα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. Λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εύχομαι να γίνουν καλά όλοι οι ασθενείς. Κάνω έκκληση σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς: Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμβολιαστείτε, όταν έρθει η σειρά σας. Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα».

Ο κ. Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στα τέλη Νοεμβρίου και εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 28 Νοεμβρίου.

Μερικές ημέρες αργότερα χρειάστηκε να εισαχθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς εμφάνισε έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.