Πέτσας: Αν τα Χριστούγεννα δεν τηρηθούν τα μέτρα θα επιβληθούν αυστηρότερα για την Πρωτοχρονιά


Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Μάλιστα τόνισε «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσας σε περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει. Απευθύνοντας έκκληση για τις ημέρες των εορτών είπε ότι «ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ας γιορτάσουμε με μια οικογένεια ακόμη το πολύ. «Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας».

Σε ότι αφορά στο εμβόλιο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι στις 26 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων και την επομένη θα αρχίσει ο εμβολιασμός. Οπως εξήγησε, θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, θα ακολουθήσουν τα γηροκομεία και στη συνέχεια τα 2,4 εκατ. των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών γιατί από αυτή την ηλικιακή ομάδα προέρχεται το 80% των θανάτων και το 60% των διασωληνωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.