Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα


Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε. Ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες.
«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση. Ο κ. Κλούγκε τόνισε: «Το εμβόλιο έφτασε».

«Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Ο ρόλος μας θα καθορίσει την πορεία του κορονοϊού. Είτε θα δούμε τρίτο κύμα ή θα κρατήσουμε τον ιό», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη. Μάλιστα, έδωσε μία σειρά από οδηγίες που θα πρέπει να τηρούμε για να μη γίνει η διασπορά του κορονοϊού. Αυτές, μεταξύ άλλων, είναι:
  • Να παραμένουμε στο σπίτι όταν δεν νιώθουμε καλά
  • Να αποφύγουμε το πλήθος, την στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό
  • Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός
Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ένα ρεκόρ ασθενών, όμως η Ελλάδα δεν εμφάνισε τέτοια νούμερα. Ο ελληνικός λαός κατανοεί απόλυτα τον εμβολιασμό, εσείς οι Έλληνες γνωρίζετε την προστασία μέσω του εμβολιασμού.




Το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Κλούγκε είπε: «Για να νικήσουμε τον κορονοϊό, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

«Η εμπιστοσύνη σας είναι σημαντική για τη διάδοση του εμβολίου. Η διανομή των εμβολίων θα γίνει με δίκαιο και διαφανή τρόπο», σημείωσε.

«Μην πέσετε θύματα παραπληροφόρησης για τα εμβόλια», πρόσθεσε ο δρ. Κλούγκε.

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί» είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας» είπε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε που ευχήθηκε: «Σας εύχομαι σε όλους σας Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.