«Νοσήσαμε δύο οικογένειες από μια αθώα αγκαλιά»


«Φοβάμαι πάρα πολύ. Φοβάμαι για τους φίλους, για τους συγγενείς, φοβάμαι για τους μεγαλύτερους και αυτό γιατί η κατάσταση πλέον στα νοσοκομεία είναι οριακή» λέει η Αλίκη Νικολαΐδου
Οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα πόσο εύκολη είναι η μετάδοση του νέου κορονοϊού και στο ρεπορτάζ του Open ασθενής με Covid-19 εξηγεί πώς από μία αγκαλιά αρρώστησαν τελικά 11 άνθρωποι. Η Αλίκη Νικολαΐδου είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κάμερα του Open: «Φοβάμαι πάρα πολύ. Φοβάμαι για τους φίλους, για τους συγγενείς, φοβάμαι για τους μεγαλύτερους και αυτό γιατί η κατάσταση πλέον στα νοσοκομεία είναι οριακή». Ο ιός «μπήκε» στο σπίτι της από μια αγκαλιά και νόσησαν δύο οικογένειες, μεταξύ των οποίων και η ίδια η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί. «Νοσήσαμε συνολικά 11 άτομα από αυτή την αθώα αγκαλιά», λέει η ίδια.

Στο νοσοκομείο ο φόβος ήταν διάχυτος. Η Αλίκη Νικολαΐδου περιγράφει: «Έβλεπα τον φόβο και στα μάτια των γιατρών, γιατί ουσιαστικά μπήκα μέσα ως ένα περιστατικό υποτροπής». Η Αλίκη Νικολαΐδου κάνει έκκληση προς όλους και τονίζει ότι θέλει πολλή προσοχή γιατί μπορεί να συμβεί σε όλους.

«Κανείς δεν ξέρει πώς είναι να κοιτάς κατάματα τον κορονοϊό»Για όσα έζησε μετά από δύο εβδομάδες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Οpen μία από τις δέκα νοσηλεύτριες που έσπευσαν από την Κρήτη να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορονοϊό.«Κανείς δεν ξέρει πώς είναι να κοιτάς κατάματα τον κορονοϊό», λέει στην κάμερα του Open μία από τις δέκα νοσηλεύτριες που έσπευσαν από την Κρήτη να βοηθήσουν στη μάχη με τον ιό. Η Άρτεμις πέρασε για τελευταία φορά την πύλη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Μετά από 15 ημέρες σε μια «εμπόλεμη ζώνη» θα επιστρέψει με τις εννέα νοσηλεύτριες στην Κρήτη από όπου ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι της αλληλεγγύης. «Οι πραγματικοί ήρωες είναι μέσα στο νοσοκομείο, αυτό είναι άξιο θαυμασμού. Οι δικοί μου δεν ήθελαν στην αρχή, αλλά είδαν ότι το να προσφέρεις είναι πολύτιμο», λέει χαρακτηριστικά.

Από την Παρασκευή οι εθελόντριες νοσηλεύτριες θα βρίσκονται και πάλι στη μονάδα τους στο Ρέθυμνο, έχοντας αποκτήσει πάντως, μια εμπειρία ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.