Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία


Σταθερή χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι κύρια χαρακτηριστικά είναι η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και ο περιορισμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, τόνισε ότι ορισμένες περιοχές ακόμα «βράζουν».
Αναφορικά με την κατανομή των 1.251 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ανέφερε ότι στην Αττική καταγράφονται 250, στη Θεσσαλονίκη 243 και στο Κιλκίς 102 νέες μολύνσεις Covid-19.

Μάλιστα, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή εισηγήθηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, παρά την υποτονική βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Το πιο σημαντικό για την άρση των περιοριστικών μέτρων είναι η κατάσταση των ΜΕΘ, η οποία δε βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε. Επομένως, η αύξηση της κινητικότητας θα επιβάρυνε το επιδημιολογικό φορτίο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο όφελος για τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, αφού ακολουθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης:





Η ίδια επανέλαβε ότι η εκπαίδευση είναι η απόλυτη προτεραιότητα τους και ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαίδευση με φυσική παρουσία.«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν» υπογράμμισε, εμμένοντας στη θέση των επιστημόνων ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σχολίασε την απόφαση των Βρετανών να εμβολιάσει κατά του κορονοϊού και τα παιδιά, σημειώνοντας ότι η απόφαση τους «δε μας ξαφνιάζει».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Βρετανίας, η οποία όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, επιδεικνύει αυξημένα αντανακλαστικά και τόλμη.

Έτσι αναφέρθηκε στο 1999, οπότε και η Βρετανία προχώρησε στον εμβολιασμό του 80% των παιδιών και των εφήβων για τη μηνιγγίτιδα ομάδας C, πρωτοπορώντας στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο 2012, οπότε καταγράφηκε στη χώρα έξαρση του κοκκύτη με αποτέλεσμα να πεθαίνουν βρέφη, όπως σημείωσε η καθηγήτρια, η Βρετανία εμβολίασε όλες τις εγκύους και σταμάτησε την ενδημική έξαρση του κοκκύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.