Παραμονή χωρίς κάλαντα, «ρεβεγιόν» με εννέα και απαγόρευση κυκλοφορίας


Αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με περίπου 10.000 αστυνομικούς να διεξάγουν ελέγχους για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το σχέδιο είναι αντίστοιχο με εκείνο των Χριστουγέννων, όμως οι έλεγχοι θα γίνουν εντατικότεροι. «Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι μη χάσουμε την Πρωτοχρονιά ό,τι καταφέραμε να κερδίσουμε τα Χριστούγεννα», τόνισε χθες σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, τόνισε πως «10 το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. 10 το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων.»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τα μέτρα είναι:
- 4.000-5.000 αστυνομικοί στους δρόμους
- Στο στόχαστρο βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι
- Έλεγχος στα social media για πάρτι με τραγουδιστές
- Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00
- Κλείσιμο κεντρικών οδών
- Κλείσιμο σταθμών μετρό και αναστολή δρομολογίων
- Έρευνες με εισαγγελείς και επιτήρηση με drones

Όπως σημείωσε χθες και ο κ. Χρυσοχοΐδης, με ή χωρίς καταγγελία αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

Με βάση όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γιορτάσουμε χωρίς παιδικές φωνές να λένε τα κάλαντα και κάνοντας ρεβεγιόν με μόλις εννέα άτομα.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00, με την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει εδώ και μέρες πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα και πως στους δρόμους θα βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί.

Όσον αφορά στις εκκλησίες, θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ωστόσο ισχύει το ανώτατο όριο πιστών που μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις απλές εκκλησίες μπορούν να είναι 25 άτομα ενώ στις μητροπόλεις, 50.


Πώς θα μετακινούμαστε

Όπως και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν για το ρεβεγιόν ή το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους ή να έχουν μαζί τους το ειδικό έντυπο ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο αφετηρίας, τον προορισμό, τον σκοπό της μετακίνησης και την ώρα της μετακίνησης κατά προσέγγιση.

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 και ισχύει μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα, εκτός από έκτακτα περιστατικά, εργασία ή βόλτα κατοικίδιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.