Μετακίνηση εκτός νομού τα Χριστούγεννα: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις


Σε ισχύ για τα Χριστούγεννα και έως τις 7 Ιανουαρίου θα διατηρηθούν τα νέα μέτρα του lockdown, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και ανώτατο όριο 9 ατόμων από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (δείτε εδώ το ΦΕΚ).

Επίσης, σε ισχύ θα παραμείνει το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, προκειμένου να μην προκληθεί νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού. Παρά ταύτα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διευκρίνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα να επανενωθούν οικογένειες με μέλη που εργάζονται σε διαφορετικούς νομούς. Όμως, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 ή το Ε9 για να αποδείξουν ποιος είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

«Παράθυρο» μετακίνησης αναμένεται να δοθεί και για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους πριν από την επιβολή του νέου lockdown.


Επομένως, οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση για:
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικούς λόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.