Σταμπουλίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής που παρέχουν υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ μόνο αν και εφόσον πάνε όλα καλά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, άφησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.
Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε, ειδικότερα, πως, τα δεδομένα που θα προκύψουν αυτή την εβδομάδα από τη λειτουργία των κομμωτηρίων θα εξεταστούν προσεκτικά, ώστε να παρθούν περισσότερες αποφάσεις και για άλλα καταστήματα, όπως είναι και τα κέντρα αισθητικής. «Η επιτροπή των ειδικών έκρινε πως δεν πρέπει αυτή την ώρα να λειτουργήσουν τα εν λόγω καταστήματα για την προστασία όλων μας από τον κορονοϊό. Αν οι εξελίξεις είναι αυτές που θέλουμε, θα έχουμε ανακοινώσεις», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Από σήμερα Δευτέρα ρολά ανεβάζουν τα κομμωτήρια, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται υπό συγεκριμένες όμως προϋποθέσεις.

Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και η αναλογία πληθυσμού ανά τ.μ


Κομμωτήρια - κουρεία
Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.
Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές ,13-20-27 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:


Γεωργιάδης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργίας τους»

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 12:30. Στην ερώτηση αν ουσιαστικά ανακοινώνει το άνοιγμα των καταστημάτων αυτών, εξήγησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξήγησε ωστόσο ότι πίσω από τη σκέψη για το άνοιγμά τους υπάρχει η άποψη ότι πολλές γυναίκες προκειμένου να φτιάξουν τα νύχια τους καταφεύγουν στη λύση να καλέσουν τις επαγγελματίες του μανικιούρ και του πεντικιούρ στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα και να είναι ανεξέλεγκτο το ενδεχόμενο διασποράς, την ώρα που αν γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων η προσέλευση των πελατών θα γίνει με αυστηρά πρωτόκολλα και λιγότερο κίνδυνο διασποράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.