Financial Times: Απίθανο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. πριν από τον Ιανουάριο


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται ότι θα εκφράσει την άποψή του για το εμβόλιο των BionTech και Pfizer στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορημένη πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.
Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο.


Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των FT, στο χρονοδιάγραμμά του της περασμένης εβδομάδας ο EMA έθετε ως στόχο την 22α Δεκεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, για την διατύπωση της άποψης του επί των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε χθες, αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σύμφωνα με άλλα εμπιστευτικά έγγραφα από τις χθεσινές συζητήσεις, η εκτίμηση για το εμβόλιο της Moderna τοποθετείται στις 12 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.