Βατόπουλος: Είμαστε σε οριακό σημείο - Ο ιός βρίσκεται παντού. Δεν θέλουμε με τίποτα το πισωγύρισμα


Την εκτίμηση πως η όποια άρση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον κορονοϊό «να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο» εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV.
«Ό, τι είναι να γίνει, δεν πρέπει να αυξήσει την κινητικότητα του ιού, μην δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού. Δεν θέλουμε με τίποτα το πισωγύρισμα. Να βρεθούν τρόποι αγοράς ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά. 



«Έχουμε συρροές ακόμη και σε μικρά χωριά, είναι τόσο οριακή η κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος, ενώ τόνισε ότι «η πολιτεία θα αποφασίσει». Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο και τις αλλεργίες που εμφάνισαν δύο άτομα που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer στη Μεγάλη Βρετανία, ο καθηγητής σημείωσε: «Οι αλλεργίες είναι πάντα ένα πρόβλημα με τα σκευάσματα». «Το εμβόλιο είναι το βασικό μας εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.