Εμβολιασμοί: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας για το έγγραφο συναίνεσης


Υπέβαλε την παραίτησή του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για το περίεργο έγγραφο συναίνεσης που φαίνεται πως μοιράστηκε στους υγειονομικούς για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού.
Νωρίτερα, την παραίτηση του διοικητή ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έδωσε επίσης εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Σημειώνεται, φυσικά, πως το εν λόγω έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, το έγγραφο μοιράστηκε στους υγειονομικούς και τους ζητούσε να δηλώσουν αν συναινούν ή όχι στον εμβολιασμό τους.

Ειδικότερα το έντυπο έδινε δύο επιλογές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στην πρώτη ο γιατρός δηλώνει ότι συναινεί να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι θανατηφόρες:

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες».

Στη δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή νοσηλευτής οφείλει να δηλώσει ότι δεν συναινεί, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Σημειώνεται ότι και στις δύο επιλογές, εκτός από την υπογραφή του εκάστοτε εργαζόμενου, ζητείται και υπογραφή μάρτυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.