Ταραντίλης: Ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού. Αστραπιαία έρχεται η έξαρση


Καμπανάκι για την αποφυγή ενός πισωγυρισμάτος, ειδικά μετά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από όλες και όλους μας. Αν δεν προσέξουμε μπορεί πολύ γρήγορα τα δεδομένα να ανατραπούν», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική μνεία στις νέες μεταλλάξεις.

«Μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού. Στη χώρα μας εφαρμόζεται -από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού- αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ECDC προχωρά στη δημιουργία ενός Δικτύου για την ενίσχυση της επαγρύπνησης, της επιτήρησης και της διάγνωσης νέων στελεχών, σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε ότι η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες, ενώ η έξαρση μπορεί να έρθει αστραπιαία. «Είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε κάθε πισωγύρισμα», πρόσθεσε.

Ερώτηση για την διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά δέχτηκε, επίσης, ο Χρήστος Ταραντίλης. «Ο κύριος Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του είναι γνωστές εδώ και καιρό», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου σε ερώτηση για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στην συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστήριξε πως η χώρα μας δεν πρέπει να οδεύσει προς το δικαστήριο της Χάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.