Συναγερμός σε Αττική και Κρήτη για δύο «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού


Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. Η μετάλλαξη κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δύο κρούσματα: Σε ένα στην Αττική και σε ένα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού π εντοπίσθηκε σε κρούσμα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που μετά από την επαφή της με άλλο κρούσμα, πήγε για δειγματοληψία σε δημόσια δομή του Ηρακλείου. Το στέλεχος εντοπίσθηκε ως ύποπτο στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην συνέχεια εστάλη για γενετική ανάλυση και επιβεβαίωση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους στην κοινότητα της Κρήτης και ένα από τα δύο που έχουν εντοπισθεί στον γενικό πληθυσμό της χώρας και όχι στις πύλες εισόδου. Το δεύτερο, όπως έγινε γνωστό, εντοπίσθηκε στην Αθήνα, ενώ άλλα 24 έχουν καταγραφεί από τα Χριστούγεννα στις πύλες εισόδου της χώρας. Το μεταλλαγμένο στέλεχος παρουσιάζει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά δεν επιδρά αρνητικά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προς το παρόν από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας, εκ των οποίων τα 24 κρούσματα -που ήταν ήδη γνωστά είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.