Σύψας: Θα κλείσει όλη η Αττική, εάν υπάρξει συνωστισμός. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος


Στη μερική επανεκκίνηση της οικονομίας με το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας πως δεν έχει περάσει ακόμη ο κίνδυνος και πως, εάν παρατηρηθεί συνωστισμός στα καταστήματα, θα κλείσει όλη η Αττική, οριζόντια.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο κ. Σύψας ανέφερε: «Σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική, τα μέτρα θα είναι οριζόντια». «Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο», σημείωσε. «Το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από ένα πιθανό κίνδυνο», τόνισε και πρόσθεσε πως «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο».

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν μπορεί να γίνει κανένα πλάνο, αλλά θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, καθώς αποτελεί εστία υπερμετάδοσης. «Το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ΄ λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια», εξήγησε. Τέλος, για τη μετακίνηση από νομό σε νομό είπε πως τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.