«Βόμβα» Πομπέο: Έχουμε πληροφορίες - Ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο της Γουχάν


Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο να διερευνήσει πλήρως την πιθανότητα ο κορονοϊός να διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο στην Γουχάν, φέρνοντας στο φως νέες μυστικές πληροφορίες, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό.
Ο Μάικ Πομπέο το βράδυ της Παρασκευής απηύθυνε κάλεσμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να πράξει τα δέοντα. «Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», σχολίασε ο Πομπέο, καθώς αποκάλυψε προηγουμένως πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

Oι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το επιχείρημα ότι ο ιός μπορεί να κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο έχουν απορρίψει την εν λόγω θεωρία, ο Μάικ Πομπέο ωστόσο έθεσε την πιθανότητα ότι ήταν ένας φυσικός ιός που διέφυγε κατά λάθος από το εργαστήριο μέσω ασταθών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

«Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ενημερωτικό έγγραφο.

Μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες αποκαλύψεις που έκανε ο Μάικ Πομπέο ήταν η πληροφορία που υποδηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Γουχάν αρρώστησαν με «συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες» το φθινόπωρο του 2019, μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία στην Γουχάν. «Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του εργαστηρίου ότι υπήρχε ‘μηδενική μόλυνση’ μεταξύ του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων με ιούς SARS-CoV-2 ή SARS», δήλωσε ο Πομπέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.