Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και στις «κόκκινες» περιοχές


Το «πράσινο φως» για να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες.
Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Νωρίτερα, την αντίθεσή του για το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξάδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάχτυλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας, τονίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο και μετά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε: «Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ανήκω σε όσους μειοψήφισαν. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα. Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και παραδείγματος χάρη οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας». «Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΠΟΥ, τονίζοντας: «Σήμερα έχουμε μια ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΟΥ προειδοποιεί όλη την Ευρώπη για την επίπτωση του νέου στελέχους τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε στη συνέχεια.

Η Επιτροπή κλήθηκε να συνεδριάσει άμεσα, καθώς μετά τις πρωινές ανακοινώσεις τόσο της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια (σ.σ. ανέφεραν πως οι ημερομηνίες ήταν ανοικτές) όσο και του υπουργείου Παιδείας (σ.σ. οριστικοποιούσε το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου), είχε δημιουργηθεί σύγχυση ως προς τι θα αποφασιζόταν τελικά.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει και αύριο, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αντικείμενο το click away.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.