Βατόπουλος: Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση σε πράσινους νομούς από άλλους νομούς


Για την πορεία του κορονοϊού και την σταδιακή άρση των μέτρων μίλησε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Από Δευτέρα έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και πλέον έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Αναφορικά με αυτό το θέμα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός, τονίζοντας: «Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση σε πράσινους νομούς από άλλους νομούς».

Μιλώντας στο OPEN TV, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Παρασκευή, ωστόσο φάνηκε ιδιαίτερα διστακτικός στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Σέρρες, οι οποίες γέμισαν με κρούσματα κορονοϊού όταν άρχισαν να πηγαίνουν εκεί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας μαζί τους το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης.

Ο κορονοϊός εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και πως δεν πρέπει να παίρνουμε θάρρος, παρά το μερικό άνοιγμα της οικονομίας, με λιανεμπόριο, κομμωτήρια κλπ. «Δεν είδαμε την αύξηση που φοβόμασταν κι αυτό είναι καλό», δήλωσε αναφορικά με τις ημέρες μετά τις Γιορτές, οι οποίες και φόβιζαν τους επιστήμονες, ενώ συμπλήρωσε: «Η επιδημία εξαρτάται από την συμπεριφορά του κόσμου».

Τέλος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τους αργούς ρυθμούς που παρατηρούνται, ο καθηγητής ανέφερε πως συγκλίνουν διάφοροι παράγοντες, όπως η παραγωγή, η διανομή και η οργάνωση ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως «σιγά σιγά θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.