Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με το ωράριο και τη μετακίνηση από νομό σε νομό


Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί και μετά τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου, παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τα καταστήματα λιανεμπορίου θα κλείνουν στις 20:00, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 06:00.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Παραμένουν στα 300 ευρώ τα πρόστιμα

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαιρώντας τις «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown. Ο ίδιος προανήγγειλε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα ανοίγουν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ότι το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα θα παραμείνει στα 300 ευρώ και δεν θα αυξηθεί τελικά στα 500.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.