Συνωστισμός και μεγάλες ουρές έξω από τα μαγαζιά σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και στις αγορές των περιφερειακών πόλεων. Πολίτες κάνουν από το πρωί του Σαββάτου τα ψώνια τους στα καταστήματα μετά και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου από την πολιτεία. Φορώντας μεν μάσκες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις, οι καταναλωτές βγήκαν μαζικά το πρωί του Σαββάτου στην αγορά με τον κίνδυνο να υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού να είναι ορατός.

Μάλιστα, σε κάποια καταστήματα, οι ουρές είναι μεγάλες και υπάρχει διαρκής αστυνομική παρουσία για ελέγχους τήρησης των μέτρων, ενώ μέλη της δημοτικής αστυνομίας προειδοποιούν τους καταναλωτές με ηχητικά μηνύματα για τις αποστάσεις και τις μάσκες.


Το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε και με τις χειμερινές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 80%. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Κινητικότητα παρατηρείται και στα εμπορικά κέντρα, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και στις λαϊκές αγορές.

Οι καταστηματάρχες περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού το άνοιγμα των καταστημάτων για να ρεφάρουν μέρος του χαμένου τζίρου τους από το παρατεταμένο λουκέτο της προηγούμενης περιόδου, λόγω της επιβολής του lockdown.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.