Παπαευαγγέλου: Δύσκολο να συμπιεστεί η πανδημία λόγω καιρού


Κάτω από το 0,91 υπολογίζεται το RT σε Αττική ενώ πολύ χαμηλότερο εκτιμάται πως είναι στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.
Όπως εξήγησε η κα Παπαευαγγέλου η πανδημία λόγω χειμώνα είναι δύσκολο να συμπιεστεί, ωστόσο σε σύνολο επικράτειας τις 3 τελευταίες εβδομάδες παραμένει σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων, με εξαίρεση την Αττική όπου παρατηρείται μικρή αύξηση.

"Εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ασθενείς με κορονοϊό, διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής" είπε μάλιστα προσθέτοντας πως απασχολεί κυρίως ο κεντρικός τομέας Αθηνών και η Δυτική Αττική».

Ο αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες σε κυλιόμενο μέσο όρο υπολογίζεται σε 650 κρούσματα ανά ημέρα, ανέφερε επιπρόσθετα.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 55%, και στο 61% στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον τόνισε ότι δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής όσον αφορά στη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά κάθε εβδομάδα θα επαναξιολογούνται τα δεδομένα. "Να μη δούμε εικόνες σαν αυτές του Λονδίνου στην Αθήνα με το άνοιγμα της αγοράς", ανέφερε και επεσήμανε την ανάγκη της ατομικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.