«Φρένο» Μητσοτάκη: Προτεραιότητα το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων


Προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας «φρένο» από το βήμα της Βουλής στο άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.
«Όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το θέμα της επιστροφής των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, όπως έχουν άλλωστε αποκαλύψει από το πρωί αρκετοί λοιμωξιολόγοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα καθυστερήσει, παρότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Με τη χώρα να βρίσκεται 2,5 μήνες σε lockdown, οι επόμενες κινήσεις για σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα είναι στο τραπέζι.

Όλα θα κριθούν από τα δεδομένα των επόμενων ημερών. Τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα καταστήματα μαζί με κομμωτήρια κ.λπ. λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Οι επόμενες κινήσεις για μεγάλα ανοίγματα στις κοινωνικές δραστηριότητες θα κριθούν αφότου οι επιδημιολόγοι πάρουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο επόμενων εβδομάδων.

Το ενδιαφέρον όλων, τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών, στρέφεται στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις για την εστίαση, αλλά και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός σήμερα από τη Βουλή παρακολουθούνται σε ημερήσια και εβδομαδιαία φάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Βάσει αυτών των δεδομένων θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την εστίαση το άνοιγμα της οποίας αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν φαίνεται να συζητείται προς το παρόν άνοιγμα των μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.