Πιερρακάκης: Δεν εξετάζεται «κόφτης» στα SMS


Επιβεβαιώθηκε και από πλευράς του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη το σχέδιο της κυβέρνησης για εφαρμογή που θα χρονομετρά τις ώρες που θα κάνουν οι καταναλωτές τις αγορές τους, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του e-katanaloti.
Ωστόσο, ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα σενάρια για «κόφτη» στα SMS.

«Μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως ανέφερε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.

«Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα» είπε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού.

«Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και αποκάλυψε πως έχουν προγραμματιστεί ήδη 561.000 ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη φάση.

Παράλληλα, όπως είπε, προστίθενται νέες εγγραφές και ραντεβού διαρκώς.

Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να υπάρξει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως οι πολίτες προσέρχονται κανονικά στα ραντεβού τους και η προσέλευση αγγίζει το 97-98%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.