Θωμαΐδης: Πάνω από 200% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής


Η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στην Αττική ξεπερνά το 200% συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρατήρησε «εκτεταμένη διασπορά στην Αττική», η οποία «ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι «δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα». Υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ και ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

Ερωτηθείς για τα μεταλλαγμένα στελέχη, που προκαλούν συναγερμό, εξήγησε πως δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα, όμως ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» απαντώντας στο ερώτημα αν προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, εξηγώντας ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.