ΕΟΔΥ: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα. Αύξηση 265% στο Ηράκλειο Κρήτης


Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην παράταση του αυστηρότερου lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού.
Εκτός των τετραψήφιων κρουσμάτων των τελευταίων δύο ημερών στην επικράτεια, τα δεδομένα από τα αστικά λύματα εντείνουν τον προβληματισμό κυβερνητικού επιτελείου και ειδικών, αναφορικά με την εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στη σημερινή έκθεση επιδημιολογικής παρατήρησης του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως αναφέρονται παρακάτω, και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.