Αττική: Πώς κατανέμονται τα 750 κρούσματα κορονοϊού - Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν


Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εντοπίστηκαν 750 κρούσματα από τα 1526 που ανακοινώθηκαν για όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά και κάποιες περιοχές δίχως υπερβολή πολιορκούνται από τον κορονοϊό.

Το κέντρο της Αθήνας (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) δέχεται μεγάλο σφυροκόπημα από τον κορονοϊό με 206 μολύνσεις, ενώ άλλες τρεις περιοχές έχουν τριψήφιο αριθμό μολύνσεων με 109 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 108 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 102 στον Πειραιά.

Επίσης ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 84 κρούσματα, όσα και η Ανατολική Αττική, η Δυτική Αττική έχει 38 και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού 19.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων προκάλεσε και έκρηξη στην αναλογία των μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους. Η θλιβερή πρωτιά ανήκει στα Νησιά του Αργοσαρωνικού με 25,45 κρούσματα και ακολουθούν η Δυτική Αττική με 23,61, ο Πειραιάς με 22,72 και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 22,06.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 20,01 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο Βόρειος Τομέας 18,42, η Ανατολική Αττική 16,72 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 15,85.

Lockdown στην Αττική: Πότε θα τεθεί σε ισχύ – Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και θα εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί την Τετάρτη αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Δεν αποκλείεται το lockdown να διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Κλείνουν σχολεία κια λιανεμπόριο.

Από την Πέμπτη 11/02/2021 αναμένεται να ισχύσει το καθολικό lockdown στην Αττική. Η διάρκειά του σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι έως τις 28/02.

Το lockdown θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με διάγγελμα που θα απευθύνει στις 19:30. Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευθούν αύριο Τετάρτη από τους αρμόδιους υπουργούς. Για την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα τα μέτρα θα ληφθούν αύριο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πέμπτη κλείνουν στην Αττική:
  • Όλα τα σχολεία
  • Το λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα περιποίησης νυχιών
Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.