Πρωινή κούραση: Πού οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε


Πολλές φορές το πρωί, όταν ξυπνάμε, αισθανόμαστε νύστα και κούραση, ακόμα και αν έχουμε κοιμηθεί αρκετά.

Η κόπωση μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη ύπνου, είναι όμως πιθανό να σχετίζεται και με τον τρόπο που ξεκινάτε τη μέρα σας.

Σε μια προσπάθεια να νικήσουν την κούραση, πολλοί πίνουν τον έναν καφέ μετά τον άλλο. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, ωστόσο, μπορεί να σας προκαλέσει άγχος, ταχυκαρδία και αυξημένη διούρηση.

Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να απαλλαγείτε από την πρωινή κούραση και να αρχίσετε την ημέρα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε.


Καταργήστε το εκνευριστικό ξυπνητήρι και επιλέξτε κάτι πιο διασκεδαστικό που θα σας φτιάξει τη μέρα. 

Σηκωθείτε από το κρεβάτι και κινηθείτε στο ρυθμό της μουσικής, κάντε μερικές ασκήσεις και διατάσεις. 

Μπορείτε να πιείτε λεμόνι με νερό, ένα ρόφημα που θα σας ενυδατώσει και θα καθαρίσει τον οργανισμό σας.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για ενέργεια το πρωί. Μην το παρακάνετε, αλλά εξασφαλίστε ένα πρωινό που να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και λαχανικά. Εάν προτιμάτε τα δημητριακά, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς αντί για αποξηραμένα φρούτα.

Εάν προτιμάτε καφέ ή τσάι στο πρωινό σας, μην πίνετε πάνω ένα φλιτζάνι. Φροντίστε πρώτα να πιείτε νερό και δοκιμάστε να φάτε κάποιο οργανικό λαχανικό πριν ή μετά, προκειμένου να ισορροπήσετε την οξύτητα. Εάν πάλι προτιμάτε τον φυσικό χυμό, περιορίστε την ποσότητα στα 120 ml. Συνδυάστε τον με τροφές που σας παρέχουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες και τα λιπαρά του πρωινού γεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.