Παπαευαγγέλου: Προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας


Όπως κάθε Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ζωντανά για τον κορονοϊό, την ώρα που η Αττική βιώνει ήδη το καθεστώς αυστηρότερου lockdown με νέα μέτρα.
Καθεστώς με το οποίο φλερτάρουν έντονα εδώ και μέρες και η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Αχαΐα και η Εύβοια, με τις αποφάσεις για πιθανό lockdown σε νέες περιοχές να είναι αυξημένες.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Για «σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου», μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ενώ τόνισε πως ο μέσος όρος της εβδομάδας αυξήθηκε σε 11 κρούσματα από 100.000 πληθυσμού από οκτώ που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

«Ο πραγματικός αριθμός των φορέων, αν βάλουμε και τους ασυμπτωματικούς είναι μεγαλύτερος από τα 10.000 ενεργά κρούσματα» συνέχισε κι εκτίμησε πως θα επιβαρυνθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας με την αύξηση των κρουσμάτων. Η ίδια τόνισε πως η πληρότητα ΜΕΘ COVID σε όλη την επικράτεια ανέρχεται σε 51% σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83%.

«Εξαιρετικά αυξημένο είναι το επίπεδο συναγερμού στην Χαλκίδα με ένα σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό νέων κρουσμάτων σε σχέση με τον μέσο όρο της Επικράτειας, που παρασύρει και τον νομό Βοιωτίας με τον οποίο συγκοινωνεί», είπε ακόμη.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε και καμπανάκι ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έρχεται από το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας πως «ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας». «Αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων τις ημέρες που θα μείνουμε στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας», επεσήμανε.

«Καμπανάκι για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού»

«Κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά κι όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας», συνέχισε η καθηγήτρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού, ενώ τόνισε ακόμη πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αλλάξουν οι οδηγίες για την χρήση της μάσκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.