Σύψας: Αυστηρότερα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη εισηγείται ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.
Ο καθηγητής επισήμανε πως ο κορονοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για περιοχές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας που παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμη και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά εκτός συζήτησης.

Επισήμανε ακόμη ότι δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Πελώνη: Αποφάσεις την Παρασκευή

«Καμπανάκι» έκρουσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δύο πολύ δύσκολους μήνες και πως την Παρασκευή θα εξεταστούν όλα τα νεότερα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πορείας της πανδημίας.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται η ίδια υπογράμμισε πως όπου υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού περιορίζονται οι δραστηριότητες και το αντίστροφο.

«Όπως έχουμε πει η κυβέρνηση αξιολογεί και παρακολουθεί τα δεδομένα καθημερινά. Όπου χρειάζεται κάνουμε προληπτικές παρεμβάσεις, πηγαίνουμε βήμα-βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός».

«Η Αττική έχει μπει προληπτικά στις κόκκινες περιοχές. Μέχρι την Παρασκευή αναμένουμε τα στοιχεία και αναμένουμε αποφάσεις», ανέφερε στη συνέχεια μιλώντας στο MEGA. «Η αύξηση που σημειώνεται αυτές τις μέρες είναι αυτή τη στιγμή εντός ενός λελογισμένου πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βήμα της Βουλής νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως «το μοναδικό, αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίντα», αποφεύγοντας ωστόσο, να αποσαφηνίσει τις κινήσεις της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην «κόκκινη» Αττική να ξεκινά από τις 18:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι που θα το δούμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός προειδοποίησε πως βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής.

«Όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπ’ όψιν των λοιμωξιολόγων και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως η Αχαΐα και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε πως την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.