Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα


Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της Πάτρας, εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης σε μία μόνο πτέρυγα των φυλακών, σε σύνολο 300 κρατουμένων, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 38 κρούσματα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στις φυλακές προκειμένου να διενεργήσει περισσότερα τεστ, καθώς και να ιχνηλατηθούν οι επαφές των ατόμων που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι στην πλειονότητά τους όσοι έχουν εντοπιστεί θετικοί μετά τα rapid test που διενεργήθηκαν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Ένας κρατούμενος εμφάνισε συμπτωματολογία και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όπου εξετάζεται από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής εμφανίζει χαμηλό κορεσμό οξυγόνου, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να νοσηλευτεί.

Στην περίπτωση που αυτό αποφασιστεί από τους γιατρούς, τότε θα μεταφερθεί στην κλινική COVID όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί εντός του καταστήματος κράτησης, τόσο ανάμεσα στους υπόλοιπους κρατούμενους, που φοβούνται ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, όσο και ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως επιβάλλεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα διαπιστωμένα κρούσματα θα πρέπει να βρίσκονται απομονωμένα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης διασποράς εντός των φυλακών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το tempo24.gr, στις φυλακές υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι ώστε να μεταφερθούν όσοι είναι θετικοί, κατά ομάδες.

Κρούσματα και σε κοινωνική δομή


Παράλληλα, σε κοινωνική δομή της Πάτρας που φιλοξενεί άτομα με χρόνια νοσήματα εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ένας εργαζόμενος και εννέα τρόφιμοι, ενώ υπάρχουν και τέσσερα ύποπτα κρούσματα.

Στο ίδρυμα, σύμφωνα με τη ΕΡΤ, που φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με χρόνια προβλήματα, έχει δημιουργηθεί χώρος όπου έχουν μεταφερθεί όλοι όσοι έχουν βρεθεί θετικοί και τα ύποπτα κρούσματα.

Η διοίκηση συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ, και την διεύθυνση δημόσιας υγείας Αχαΐας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Μάλιστα, τα τέσσερα ύποπτα κρούσματα αναμένεται να υποβληθούν αύριο σε μοριακό τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.