Εξαδάκτυλος: Πότε αναμένεται να δούμε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών


Σε δύο εβδομάδες περίπου θα έχουμε θετικά μηνύματα από το «μέτωπο» του κορονοϊού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως στις 28 Φεβρουαρίου περίπου θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, και ότι δεν θα έχουμε την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που είχαμε το φθινόπωρο.

Τόνισε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν τώρα ώστε να έχουμε αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

«Για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας δηλαδή τον καιρό που θα βελτιωθεί ο καιρός και τον Μάρτιο που υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού. Εάν αναγκαζόμασταν να πάμε στο lockdown μετά από λίγο καιρό θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Η προσωπική εμπειρία

Ο κ. Εξαδάκτυλος νόσησε και ο ίδιος από κορονοϊό, ωστόσο το πέρασε ελαφρά. Όπως είπε, όταν τηρεί κάποιος σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, τότε εάν νοσήσει το ιικό φορτίο είναι μειωμένο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «τηρώντας κανείς σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας βοηθά όταν εκτεθεί σε ιικό φορτίο να νοσήσει ελαφρά, αν δώσει σημασία σε συμπτώματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα έδινε σημασία και έχει μια έγκαιρη διάγνωση και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή βοηθά στο να μην διασπείρει τον ιό και ο ίδιος να μην ξανασυναντήσει τη νόσο μετά από 7-10 μέρες που είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα, με βαριά μορφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.