Εξαδάκτυλος: Περιμένουμε αύξηση θανάτων. Όχι στις συναθροίσεις οικογενειών


Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για το κατά πόσο επηρεάζει η κακοκαιρία στην εξάπλωση του ιού, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «αυτή την εβδομάδα περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, ή στην καλύτερη περίπτωση σταθεροποίηση και σταδιακή πτώση από την επόμενη εβδομάδα».

«Το lockdown ουσιαστικά έχει εφαρμοστεί για 2 ημέρες, εάν εξαιρέσεις το σαββατοκύριακο της κακοκαιρίας, οπότε ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων που επρόκειτο να φέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τους αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων και εισαγωγών, το τελευταίο διάσημα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υπογράμμισε ότι «υπάρχει αύξηση των διασωληνωμένων και ενδέχεται να υπάρξει και μία αντίστοιχη αύξηση των θανάτων».

Όσον αφορά στον έντονο προβληματισμό που προκαλούν στους ειδικούς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο έντονος χιονιάς, που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το ζήτημα της ενδοοικογενειακής διασποράς του κορονοϊού, ο ίδιος επεσήμανε πως «εάν οι άνθρωποι μετακινούνται από σπίτι σε σπίτι, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ωστόσο εάν τηρήθουν επακριβώς τα μέτρα, τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα βοηθήσει και θα φέρει αποτελέσματα, ανεξαρτήτως κακοκαιρίας».

«Το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν αναμείξεις. Φυσικά ο συνωστισμός που θα δημιουργηθεί λόγω κρύου, παραδείγματος χάριν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει διασπορά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά το βασικότερο είναι να τηρήθουν τα μέτρα περιορισμού και προστασίας».

Σχετικά με το κατά πόσο το καθολικό lockdown θα φέρει αποτελέσματα, ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι «θα φέρει, όπως έφερε και τον Νοέμβρη όπου η κατάσταση ήταν πολύ πιο δύσκολη συγκριτικά με τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.