Ποιες περιοχές της Αττικής έφεραν το σκληρό lockdown


Οι κόκκινες επιδημιολογικά περιφερειακές ενότητες της Αττικής -δηλαδή αυτές στις οποίες τα κρούσματα του κορονοϊού κινούνταν μόνο ανοδικά - οδήγησαν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν lockdown στον νομό, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην ασκηθεί περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.
Τα 4.797 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα στις 26 Ιανουαρίου, την 1η Φεβρουαρίου έφθασαν τα 6.678 και εκτινάχθηκαν στα 9.023 στις 9 Φεβρουαρίου, με πάνω από τα μισά να είναι στην Αττική. Γράφημα που παρουσιάζεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αποκαλύπτει κάποια από τα αριθμητικά δεδομένα που εξέτασε η επιτροπή, αναδεικνύοντας τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιφερειακές ενότητες και δήμους της Αττικής. Η αύξηση των κρουσμάτων συμπαρασύρει μαζί της νοσηλείες και διασωληνώσεις ασθενών σε ένα σύστημα Υγείας που στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής κλίνες και ΜΕΘ έχουν καταληφθεί σε ποσοστό 70%.

Τα δυσάρεστα νούμερα στην Αττική

Όπως αποδεικνύει το γράφημα, μέσα σε 9 ημέρες, από την 1η έως την 9η Φεβρουαρίου, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής από 3.197 εκτοξεύτηκαν στα 4.928, προκαλώντας την απόφαση για ημι-lockdown. Ο κεντρικός τομέας της πρωτεύουσας και πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων κατείχε τη «μερίδα του λέοντος», καθώς από τα 677 ενεργά κρούσματα, έφθασε τα 1.054. Οι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που ανήκουν και αυτοί στον κεντρικό τομέα παρουσίαζαν μικρές αλλά ελεγχόμενες προς το παρόν αυξητικές τάσεις.

Συνολικά ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου είχε 920 ενεργά κρούσματα και 1.468 εννέα μέρες μετά. Ο Δυτικός Τομέας, το ίδιο χρονικό διάστημα, από 468 έφθασε τα 774, ο Νότιος Τομέας από 348 πήγε στα 592, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής από 165 ανέβηκε στα 230, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών από 496 κατέληξε στα 743, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από 392 έπιασε τα 503 ενεργά κρούσματα και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά από 408 εκτοξεύτηκε στα 618 στις 9 Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.