Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Σκληρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια - «Κρατάει» ακόμα η Θεσσαλονίκη


Την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων σε Αχαΐα, Έυβοια και Ρέθυμνο, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η επιτροπή αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα των εν λόγω περιοχών και κρίνει ότι χρειάζεται καθολικό lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Οι ειδικοί συζήτησαν και για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκριναν ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη σκληρών μέτρων στην περιοχή. Η Θεσσαλονίκη παραμένει σε αυξημένη επιτήρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  στην Αχαΐα και την Εύβοια (περιοχές με βαθύ κόκκινο χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας) τα δεδομένα είναι τέτοια που οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν προς το να εισηγηθούν σκληρό lockdown αλά Αττική. 

Να σημειωθεί ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, που σημαίνει καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα ότι όσοι χρειαστούν εισαγωγή θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας που ήδη είναι επιβαρυμένα.

Σε ότι αφορά τις δύο άλλες περιοχές, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κόκκινο χρώμα αλλά δεν είναι σε κατάσταση που θα οδηγούσε στην επιβολή lockdown. Στις δύο αυτές περιοχές οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν σκληρότερα μέτρα.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.