Περισσότερα από 2.200 κρούσματα και σήμερα - Γιαννάκος: Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ


Τα υψηλά νούμερα στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα παραμένουν.
Και μαζί και η ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας και τα προβλήματα που επιφέρει αυτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από το υπουργείο Υγείας παραμένει υψηλός. Και αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.200 κρούσματα.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 32 θανάτους. Επίσης, ότι 451 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα τεστ που έγιναν στη χώρα, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση, ήταν λίγο πάνω από 55.000.


Στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για «σχέδια της τελευταίας στιγμής».

Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι «από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο μεταφέρονται σήμερα οι ασθενείς γενικά περιστατικά σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσοκομεία, καθώς μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορονοϊού»

«Δεν επιτρέπεται ένα χρόνο μετά νοσοκομεία που υποδέχονται περιστατικά κορωνοϊού να μην διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για τεστ κορωνοϊού, αντιδραστήρια, προσωπικό στα εργαστήρια και να στέλνουν τα δείγματα σε εξωτερικά εργαστήρια και να καθυστερούν μία με δύο ημέρες τα αποτελέσματα. Εξαιτίας αυτού λειτουργούν στα νοσοκομεία κλινικές υπόπτων κρουσμάτων που εισάγονται ασθενείς ύποπτα κρούσματα θετικά και αρνητικά μαζί όπως αποδεικνύεται από το μοριακό έλεγχο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα είπε ότι «δημιουργούνται κλίνες ΜΕΘ προσωρινές χωρίς εξιδεικευμένο προσωπικό. Υπάρχει έξαρση σε εισαγωγές γενικών περιστατικών που δεν μπορούν να νοσηλευθούν με ασφάλεια στα εφημερεύοντα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κλινικών».

«Στο Αττικό χθες είχαμε 193 εισαγωγές που θυμίζει εισαγωγές προ κορωνοϊού εποχή. Οι 56 ασθενείς εξ αυτών είναι θετικά στο κορωνοϊό περιστατικά. Γέμισαν οι τέσσερις κλινικές, η βραχείας με 18 ασθενείς και η παθολογική με 14 ασθενείς μεταφέροντας τα γενικά περιστατικά», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι οι ΜΕΘ βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και επισήμανε: «Οι συνάδελφοι των ΜΕΘ μας λένε ότι είναι πολλοί οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ. επειδή τα περιστατικά. όταν διακομίζονται στις ΜΕΘ είναι σε βαριά κατάσταση. Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ βαριά περιστατικά που θα είχαν καλύτερη τύχη εαν νοσηλεύονταν μη διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, όχι γιατί δεν υπάρχει κενή κλίνη σε άλλο νοσοκομείο, αλλά γιατί δεν επιτρέπει η κατάστασή τους διακομιδή. Πάλι στο Ασκληπιείο είχαμε διασωληνωμένο ασθενή το πρωί εκτός ΜΕΘ».

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΑΤ 24 ΣΤΑ 28
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΣΤΑ 9.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ΣΤΑ 14.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16.
ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ 5 ΣΤΑ 6
ΣΩΤΗΡΙΑ. 74 ΣΤΑ 84
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 47 ΣΤΑ 58. Άνοιξαν σήμερα οι επιπλέον κλίνες.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 6 ΣΤΑ 7.
ΕΡΥΘΡΟΣ 13 ΣΤΑ 14.
ΘΡΙΑΣΙΟ 16 ΣΤΑ 17.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12
ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 43.
ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 32.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.