Συναγερμός στο «Μεταξά»: Θετικοί στον κορονοϊό 24 εργαζόμενοι. Διασπορά σε ασθενείς


Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς υγειονομικοί και νοσηλευόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει πως περί τους 24 εργαζόμενους και 20 νοσηλευόμενους ασθενείς έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-Cov-2 και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως ως αποτέλεσμα έχουν κλείσει κλινικές.

«Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική» αναφέρει σε δήλωσή του.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

«Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού. «Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών έξι κλινών χωρίς προσωπικό» αναφέρει.

Έχει κλείσει η αιματολογική κλινική και γίνονται κανονικά οι ακτινοθεραπείες και οι χημειοθεραπείες. Τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία είχαν κλείσει, ωστόσο τώρα λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.